DVH wil graag iedereen verwelkomen en uitnodigen om te volleyballen.

Doelstelling is elke speelster te begeleiden en op te leiden tot het hoogst haalbare individuele niveau. DVH heeft de ambitie om zoveel mogelijk speelsters kwalitatief zo goed mogelijk te begeleiden onder leiding van gediplomeerde trainers.

Dit houdt in dat alle speelsters op een leuke plezierige manier dienen te leren volleyballen. Dat iedereen de kans moet krijgen om zich verder te ontwikkelen op haar eigen niveau, zowel zij die misschien wat minder talent hebben als zij die meer potentieel hebben om uit te groeien tot een talentvolle volleyballer. Deze technische leerlijn is hier een leidraad in. Bij DVH kiezen we voor de technische VVB-lijn. Het doel van de technische leerlijn is onze speelsters voldoende technische en tactische bagage mee te geven voor doorstroming naar het seniorenvolleybal.

Voor het niveau 1 en 2 werken met de boeken:

  • Jeugdvolleybal (Jos Rutten, Emile Rousseaux en Marc Spaenjers)
  • Spelenderwijs volleybal:1-1 (Jos Rutten)
  • volleybal 2 tegen 2: spelenderwijs & top (Jos Rutten)

We nemen ook deel aan het Volleybal is Spelen-project.

Voor niveau 3, 4 en 5 volgen we de VVB-lijn.

Iedereen wordt minimaal 2 trainingen aangeboden. In de reguliere competitie alsook op tornooien krijgt iedereen dezelfde speelkansen. Het is een leerschool. Waarin de vaardigheden die op training werden aangeleerd in een wedstrijdsituatie toegepast worden. Daarnaast worden spelers ook uitgedaagd door middel van een derde optionele training bij een hogere niveau.

Het accent ligt vooral nog op het ontwikkelen van individuele technieken, dat gaande weg naargelang hun evolutie, verlegd wordt naar tactiek en bewust omgaan met strategie.

De opzet is om aan de hand van trainingsthema’s, doorgesproken en vastgelegd door het technisch kader, een bepaalde item voor langere periode in de training te verwerken.

Het ontwikkelingsritme van elk kind is heel verschillend en loopt niet altijd gelijk met hun leeftijd. Ook kan de volleybal ervaring reeds opgedaan een rol spelen om het niveau te bepalen. Ieder nieuw seizoen en om de 10 à 12 weken, bekijkt het technische kader de individuele situatie van elke speler. Op basis van hun behaald volley technische en mentale niveau, wordt voor de volgende periode de speler weer een andere niveau toegewezen.

De niveaus binnen DVH zijn:

  • Niveau 1: volleybalschool (alle beginnende volleyballers, starters vangen aan de in Volleybalschool)
  • Niveau 2-3: preminiemen - miniemen – kadetten U11-U13-U15
  • Niveau 3-4: kadetten en scholieren U15-U17
  • Niveau 4-5: junioren en senioren U19
  • Niveau 6: voor de allerbesten